Logo
Print deze pagina

Carnaval is er voor jong en oud!

Iedere keer zeggen we dat. En dat klopt ook. Het carnaval in Schaijk is groots en laat elk jaar de Moeslandse samenleving weer voor een paar dagen opbloeien tijdens een bruisend feestparadijs voor jong en oud!
Al jaren is de Moeslandse optocht de grootste en ‘schônste’ waar we met zijn allen enorm trots op mogen zijn. Jeugdcarnaval Schaijk vierde afgelopen jaar haar 44-jarig bestaan en liet zien dat carnaval echt leeft onder de jongere jeugd.

Carnaval is er  werkelijk voor jong en oud, maar de groep daar tussen blijkt helaas een beetje tussen het wal en schip te belanden.
De afgelopen jaren blijkt dat het animo onder de ‘tussengroep’ aan het zakken is. Met name de jeugd tussen de 12 en 18 jaar lijkt nog moeilijk zijn weg naar Moeslands carnaval en alle activiteiten daar omheen te vinden.

Daarom wordt er, naast Stichting Carnaval de Moeslanden en Jeugdcarnaval Schaijk, een werkgroep opgericht die zich volledig gaat richten op carnavalsactiviteiten voor de jeugd cab 12 tot 18 jaar. Deze groep, genaamd Commissie Jongerencarnaval de Moeslanden, gaat nadenken over hoe de carnaval weer aantrekkelijk gemaakt kan worden voor deze doelgroep.

Deze groep zit te popelen om de eerste carnavalsactiviteiten op poten te zetten voor deze leeftijdscategorie. Ze kunnen wel een financieel steuntje in de rug gebruiken om echt iets groots voor deze jeugd van de grond te krijgen.

Vandaar dat Commissie Jongerencarnaval de Moeslanden zich in heeft geschreven voor de Rabobank Clubkascampagne. We zijn allemaal jong geweest en beleven nog steeds enorm veel plezier aan het Moeslands carnaval. Dat gunnen we de jeugd tussen 12 en 18 toch ook? Niet voor niets hebben we ooit als motto gehad; ‘Carnaval; dat vieren we mi ons alle!’

Van 10 tot en met 23 oktober kunnen leden van de Rabobank hun stem uitbrengen. Tijdens de finaleavond op 3 november wordt bekendgemaakt welke verenigingen en stichtingen een bijdrage ontvangen.

Laatst aangepast opvrijdag, 21 oktober 2016 11:58
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Copyright 2018 Moesland - Alle rechten voorbehouden