Moeslandse Jeugdoptocht weer prachtig!

Afgelopen zondag trok de Moeslandse jeugdoptocht weer door de straten van Schaijk. Onder een klein zonnetje genoten weer vele duizenden mensen van de vele wagens en loopgroepen. En het was de moeite waard! Het was een geweldig afwisselende optocht met bijna 400 deelnemers. Vele creatieve ideeën werden uitgebeeld en iedereen heeft er heel veel tijd en aandacht in geschonken. En dat was te zien!

De optocht werd gestart met het onthullen van Boerke Moes en Prins Joep en Prinses Nane lazen de proclamatie voor.
Na deze officiële taak kon de optocht van start gaan, met de jeugdprinsenwagen voorop. Er kwamen vele leuke creaties voorbij in het thema wereldreis met vliegtuigen, wereldbollen en ufo's. Maar ook actuele ideeën zoals van Bende Betoeterd Ook kwamen er leuke originele loopgroepen voorbij. Het was een zeer gevarieerde optocht en iedereen genoot met volle teugen. Het was geweldig om de jeugd te zien stralen die na maanden van druk bouwen nu eindelijk met hun creaties uit de bouwschuren konden komen.

Tijdens een spannende prijsuitreiking in een bomvolle Phoenix werden de prijswinnaars van 2018 bekend gemaakt. Bij de kleine loopgroepen werden de Kletskousjes eerste met hun idee “Wij fladderen de wereld rond” bij de grote loopgroepen sleepten Bende Betoeterd de eerste prijs in de wacht. In de catergorie kleine wagens hebben de Dolle Dieren gewonnen en tijdens een superspannend slot van de prijsuitreiking werd Kek nou es winnaar van de eerste prijs bij de grote wagens. De aanmoedigingsprijs de Moesstamper werd uitgereikt aan Moes da nou

De uitslagen:

Grote wagens:
1 Kek nou Es
2 Moi Gemakt
3 Hatsikidee
4 Moes da nou

Kleine wagens:
1 De dolle dieren
2 Bende gek
3 Als 't moes
4 de Stuiterballekes
5 Ut kan nog gekker
6 De Moeslanders

Grote loopgroepen
1 Bende Betoeterd
2 de Chocalatte's
3 CV Mengelmoes
4 Gammel Gerammel
5 We moesse wa
6 CV OpKop
7 De Confetti's
8 Bende Waus

Kleine loopgroepen
1 Kletskousjes
2 Y.M.C.A. Moesjes
3 CV Ok moi
4 Retteketet
5 de vrolukke buurvrollies
6 de gekke durskes
7 de BoereSmoesjes
7 De Moesspookjes
7 De Carnavalstars

Laatst aangepast opzaterdag, 17 februari 2018 09:25
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
terug naar boven

Tagcloud

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Inloggen of Registreer