Moeslands jeugdpronkzitting was fantastisch

In een bomvolle Phoenix vond afgelopen zondag de jeugdpronkzitting plaats. Een mooi gevarieerd programma met moppentappers, playbacken en dans. Maar liefst 21 optredens waren er dit jaar, dus qua talent zit het goed in het Moesland.

Na de opening van de presentator (Stefan van Ras) begonnen de Huppelpupkes deze middag met hun gardedans. Een mooie dans en knap gedaan met zoveel nieuwe leden. Daarna kwam Pim van der Hop als Snollebollekes op het podium. Het was erg leuk en bracht de stemming er goed in. De hele zaal sprong met hem mee.

Ook de dansgarde was er dit jaar bij en lieten een mooie showdans zien. Daarna kwam het duo Esri en Jip met een mooie dans op muziek van Ronnie Flex gevolgd door het dansduo Tess en Gera zij brachten een mooie dans. LM Dance (Black Tigers) bracht een prachtig professionele dans. Een mix van hip hop, streetdance en modern. Daarna was het de beurt aan de Party Poppers (Stefano, Sjoerd, Noa en Geeke) die met hun stoere dans het podium en de zaal veroverden.

Uiteraard moet er ook gelachen worden en dat deed Ruben van Oosteren die samen met prins Twan den Urste flink wat moppen wisten te tappen. Nog voor de pauze was het de beurt aan de showgroep van Rowie Geurts. Maar liefst 14 danseressen zetten een stoere dans neer. Na een verrassingsact van onze eigen nar Thijn van de Wielen (moppen tappen in de ton) was het de demo groep van LM Dance die een dansmix neer zetten van hoog niveau. Erg knap en strak gedanst.

Al jaren vaste gast op onze pronkzitting is Ted Manders als retteketed. Vele moppen en raadsels schudde hij uit zijn mouw en dit jaar bleef de presentator weer niet gespaard. Daarna was het de beurt aan idem dito (Yfke-Lott en Mae-jill) de zusjes hadden een mooie (cheerleader)dans laten zien.

De 3 enthousiaste meiden genaamd De zomerclub (Fay Jewel, Saar en Shanomie) danste op een lied van kinderen voor kinderen. Ook hadden we dansende aapjes op het podium, ze dansten op Dance Monkey. Deze aapjes waren Fien, Wies en Wies. Ook onze nar kwam nog een keertje terug in de ton met leuke moppen en raadseltjes. Daarna kwam Dansschool Rowie Geurts met haar hip hop groep. 14 stoere jongens vol met dans moves en tricks. Erg knap gedaan.

Ook dit jaar traden de stuitervriendinnekes (Esri, Guusje, Yfke-Lott en Hanne) op. Ze hadden een leuke dans ingestudeerd. Daarna kwamen 2 feestmutsen het podium op die de stemming er goed inbracht met de Snollebollekes. Het één na laatste optreden was van onze eigen Huppelpupkes met hun showdans. De dans was stoer en erg gaaf. Dit belooft wat straks op de danswedstrijden. De act van de raad van 11 was dit jaar de afsluiter. Een verhaal met een boodschap. Hier lieten ze zien dat iedereen gelijk is in het moesland.
Tijdens de pronkzitting werd Lieke Bakker lid van jeugdhofkapel Toeter mar Henne in het zonnetje gezet. Al 11 jaar speelt ze trompet bij deze leuke groep. Ze ontving ze uit handen van prins Morris d'n 1e en prinses Lindy d'n 1e een prinselijke onderscheiding.
Na afloop kwamen alle artiesten nogmaals op het podium en namen nog een keer een groot applaus in ontvangst. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag en zo blijkt dat er in het Moesland volop talent zit.

Foto's: Mark van Zandvoort

Laatst aangepast opzaterdag, 22 februari 2020 17:13
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
terug naar boven

Tagcloud

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element

Inloggen of Registreer