Jeugd 11-11-bal

Met het Jeugd 11-11 bal start het nieuwe carnavalsseizoen. Dit vindt altijd plaats rond de 11 e van de 11e november. Een paar weken van tevoren worden er 3 clubs genomineerd om Club van het Jaar te worden. Tijdens het 11-11 bal wordt door middel van een spel of trekking bepaald, door de kinderen die aanwezig zijn op het 11-11-bal, welke club het wordt. Het prinsenpaar van het vorige seizoen maakt de nieuwe Club van het Jaar bekend. Daarna neemt het prinsenpaar van het vorige carnavalseizoen afscheid. Dit gebeurt samen met de grote prins en prinses van het Moesland.

Tijdens het bal kan er worden geschminkt en worden er glittertattoos gezet.

Na de pauze wordt het nieuwe prinsenpaar onthuld. Dit gebeurt altijd rondom een thema. En dit is ieder jaar op een spectaculaire manier. Na de onthulling is er de mogelijkheid om het prinsenpaar te feliciteren en daarna is er een gezellige afterparty.

De leden van de Raad van 11 en het nieuwe protocol worden tijdens het 11-11 bal voorgesteld aan het publiek, net als de Huppelpupkes. Zij zullen samen met de nieuwe prins en prinses het aankomend carnavalseizoen regeren. Natuurlijk speelt Jeugdhofkapel Toeter mar Henne een mooi deuntje voor de sfeer.